25 Eylül 2009 Cuma

muhacır dolması


genelde misafir ağırlayacağım zaman portakal ağacından seçiyorum yemeklerimi bu mönümdede öyle yaptım.Tek farklı olan muhacır dolması.
Selanikten yada bulgaristandan göçenler bu dolmayı bilir ama ben yinede tarifini yazıyorum.Çok hafif farklı lezzetli bir dolma oluyor.Tavsiye edilir....
Biber dolmasını pişiriyorsunuz.İçini yine zevkinize göre hazırlayabilirsiniz. Pişirme süresi normalden biraz uzun olabilir çünkü biberlerin yumuşaması lazım. Tencereden alıp borcama diziyorsunuz sonra yoğurt, yumurta ve yağdan bir karışım yapıp üstüne döküyorsunuz. Yoğurt ne kadar çok olursa o kadar lezzetli oluyor bence.

Afiyet olsun ...

2 yorum:

  1. evet bu yemekten yemek nasip oldu güllaç ve diğerleride bir harikaydı ayrıca hepsi bir sanat eseri gibi karşımızda duruyordu. sofralarını özleyeceğiz arkadaşım

    YanıtlaSil
  2. macir dolmasi basligini gorunce icim sizladi :(
    canim babannecigim yapardi
    abe mariii haydin siniye der, aileyi sofraya toplardi :(
    gecenin bu vaktinde, dolma bir dolma aglatabilirmis megerse bi gurbet kusunu
    ne cok seyi ozlemisim :(

    YanıtlaSil

Yorumu SeviYORUM