FIRINDA TAVUK BUDU
tavuk budu istediğiniz sayıda
2 havuç
2 patates
1 çorba k. salça
tavukları ilk önce hafif yağla kızartıyoruz.halka doğranmış havuçları,tuz,karabiber ve 2 su bardağı su ekliyoruz.10-15 dak.haşlıyoruz.ardından butları havuçları bir borcama alıp üzerinede yine halka doğranmış patatesleri diziyoruz ve üzerine salçayı tavukların suyu ile açarak döküyoruz.Vee 200 derecede ısınmış fırında 20-25 dakika tutuyoruz.Ben salça yerine çemen kullandım çok severim birde biberiye ekledim.Tavuk buduna her türlü işkencenin yapıldığı bir yemek ama lezzetli:))
MANTILI YOĞURT ÇORBASI
Ne zamandır bekleyen bir mantım vardı onuda değerlendirmek için bu tarifi buldum.
1 su bardağı hazır mantı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yağ
1 çay kaşığı nane
3 su bardağı su
Tuz
1 çay kaşığı nane
3 su bardağı su
Tuz
3 su bardağı suyu tencereye koyup, kaynatın.Tuzu ilave edin. Mantıları haşlayın.
Yoğurdu, unu ve yumurtayı mikserde çırpın. Mantı suyuna çırpılmış malzemeyi azar azar ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Yağı tavaya koyun. Naneyi ekleyin. Birkaç dakika tavada yakın ve çorbanın üzerine dökün. Dilerseniz kırmızıbiberle süsleyip servis yapın.
Yoğurdu, unu ve yumurtayı mikserde çırpın. Mantı suyuna çırpılmış malzemeyi azar azar ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Yağı tavaya koyun. Naneyi ekleyin. Birkaç dakika tavada yakın ve çorbanın üzerine dökün. Dilerseniz kırmızıbiberle süsleyip servis yapın.
MAŞALAH BU NASIL BİR HIZ HANGİ ARA YAPTIN BUNLARI AYNILARINI BİZİMLEDE PAYLAŞMAN DİLEĞİYLE
YanıtlaSilSa. sizinki corbayi begendigine gore benim ki de begenir heralde.Malum cocuklarin tamak tadi genelde ayni oluo:)))Ellerine saglik...
YanıtlaSilsade yoğurt çorbasını seviyorsa bunuda sever mantının suyuna yapıldığı için daha da lezzetli ve vitaminli diye düşünüyorum...
YanıtlaSilsevgiler
cok ısterım ama ben okadarda marıfetlı degılım yahuu:))
YanıtlaSil