6 Ocak 2010 Çarşamba

denenmesi gereken lezzetler ve tarihte bugün..

bir ara bir yoğunluğum vardı da o yoğunluğun arasına birde bunları sıkıştırmıştım brova bana nasılda yapmışım.
şimdi hiç işim yokken lezzet günü sıramızda hazır kek götürdüm bundan nasıl bir sonuç çıkarırız şimdi
"tabiat boşluk sevmez" böyle rezil olursun hiiç çalışan anneyim ayaklarına da yatma! burda sana kimse inanmaz...

şimdi böyle eski tariflerle idare edeceğiz başka çare yok...


ben bu pastayı çok sevdim,herkesede tavsiye ediyorum yapımı kolay tadı leziz...sunumu size kalmış...
eski tarif defterimde vardı ama üst kreması daha farklıydı portakal agacında da benzer tarif var deneyince bunu daha cok sevdim ama yinede kremasında sorun yaşıyorum..

malzemeler:
krema için
2 bardak süt
6 y.kaşığı şeker
3 y.kaşığı un
1 t.kaşığı nescafe
1 yumurta sarısı
1 poşet krem şanti


iç krema
2 paket biskrem
1 poşer krem şanti
1 bardak süt
ceviz içi
birazda bebe bisküvisi


hazır pastataban kullandım 3 katlı ile de hoş oluyor hazır pastane pastasına benziyor..
tabii onun için iç kremayı biraz çoğaltmak lazım..


tadına bakanlar bu tanıdık bir tat diyorlar dilimin ucunda ama cıxxx bulamıyorlar...söyleyince evveett tabii yaaa...oluyor genelde.





buda daha önce Ayşe Sina için yaptığım bir deneme..kış dondurması tam miniklere göre ..
zeten bir bebek sitesinden bulmuştum eklemiştim ama şimdi bulamıyorum bilen gören varsa bana haber versin wanted!

malzemeler
muz
bitter ve sütlü çikolata
fındık,badem,ceviz,fıstık size kalmış..

püf noktası muzları çubuklara takınca buzlukta bekletiyoruz bir saat kadar
bu arada cıkolataları erityoruz benmari usulü,sonra hızlıca muzları batırıp buluyoruz 
sonlara doğru benim çikolatam donmaya buzluktan çıkan muzlarda erimeye başlamıştı sıkıntı oldu dikkat derim..



Not:şimdi farkettim tarif yazmayı sevmiyorum..yoruldum yazarken ne zor işmiş yemek bloglarını birkere daha buradan tebrik ediyorum,herkes işini yapmalı sanırım


-----------------------------------------------------------------------------------------
ve yine bir tarihte bugün...2008  6 ocak...

Ayşedeki garipliği bakalım farkedebilecekmisiniz:))



meraklı fındık faresi...

 


sevgiler hepinize...

11 yorum:

  1. aaa sanki sağ göz kapağında kirpik aradan dökülmüşmü kopmuş mu... anlayamadım....

    YanıtlaSil
  2. bence grip olmuş :))

    he birde çok şaşkın bakıyor :D

    YanıtlaSil
  3. pasta harika görünüyor :)
    hehehe.. bakışlar şahane yaw pozlara bak :) tam yemelik bişi

    YanıtlaSil
  4. Fotoda minnacık şeker kız burnu kızarık düşmüş sanırım.

    YanıtlaSil
  5. Burnusuna:) bisey olmus bence,hasta olmus da kizarmis gibi ama...

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle ne zaman sayfana gelsem Ayşe Sina ya bakınca içim pır pır ediyor.Daha öncede söylemiştim değil mi çok şanslı bir annesin sen yaa...böyle güzeller güzeli bir prensesin var daha ne ister insan hayatta...Maşallah diyeyim ve devam edeyim pasta da enfes görünüyor.bu haftasonu arkadaşlarımızı çağıracağız bu pastayı deneyebilirim.emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. @gülşah'a katılıyorum =))

    YanıtlaSil
  8. Pastanın tadının güzel olduğu malzemelerinden belli sanırım..:)

    ellerinize sağlık sevgiler..

    Yemek bloğu zor iş gerçekten en ufak bir dikkatsizliği kabul etmiyor malzemeler ve en ufak püf noktalarıda dahil herşey mukemmel olmalı..:)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. evet kirpikleri kopmuştu bu dönemde Allah korududa gözüne birşey olmamış.Paytak paytak yürürken elinde suluğu ile düşüyor suluğun ağız kısmı kirpiklerinide alarak gözünün üztüne çarpıyor.Çok üzülmüştüm birdahada çıkmayacak diyede korkmuştuk...
    gözünün üstü ciddi morarmıştı..bu iyileşmiş hali..

    YanıtlaSil
  10. bir güzel çift çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  11. rumma eminimki öyledir sevmek lazım ben severek yapıyorum ama severek yazamıyorum...

    size kolaylıklar diliyorum...

    YanıtlaSil

Yorumu SeviYORUM