17 Mayıs 2010 Pazartesi

Ayşe Ekmek Fabrikasında..


DEDEKTİF GADGET ARAŞTIRIYOR...

GİTTİ BİZZAT YERİNDE GÖRDÜ....

İŞTE KARŞINIZDA HALK EKMEK FABRİKASI..


Şaka bir yana harika bir gezi oldu..
Hele benim gibi halkekmekle ilgili yanlış bilgilere sahipseniz bu yazıyı okuyun ve sonra şu linkten de bir bakın derim...

El değmeden üretilen,unu ve içine giren her türlü malzemesi labratuardan geçen bir ekmek..
Tertemiz bir fabrika..Güler yüzlü personel..

Sırasıyla kolajlardan aşama aşama size yansıtmaya çalıştım..


Un dökülüyor içine su katılıyor makine kendisi karıştırıp minik parçalara bölüyor..
bu parçalar yukarıda gözüken makınada unlanıyor..


buyuk merdanelerden gecerek bu halı alıyor ...
sonrasında cok hızlı gecen bıcak ortalarına bır kesık atıyor ve mayalanarak fırının içinde hareket ediyor kızarmaya başlıyor 250 derecede ekmekler..


Ve en son cıkışta üstlerine çatlayıp kurumamaları için su serpiyor ve oradan başlıyor yolculuğa..

Ayşe nin en sevdiği kısım bu ekmek kaydırağı oldu:))

Burdan kayan ekmekler kasalara konuyor ve dağıtılıyor..

tek el değen bölüm burasıydı ve giriş yasaktı..

Burada görevli personelde bonesiz giremiyor hatta kapıda cok hoşuma giden bir sistem vardı ayaklarını ilaçlı suya ve ellerini de dezenfekte etmeden açılmayan otomatik kapı..


ruşeymli ekmeği ve fındıklı üzümlü ekmeği çocuklar için harika..
Bizim mahallemizde bulunan bakkal getiriyormuş çok memnun oldum duyunca..

Sizde mutlaka araştırın ve temin edin derim ben..


Gezi sonunda cocuklara ve bizlere ekmek ikram edildi..
Sevis şoförümüze kadar da poşetlenip verildi..
Çok hoş ve ilgili bir personeldi..

Cocuklar içinde eğitici bir gezi oldu..

Eeee tabi benim içinde..

16 yorum:

  1. reva mı şimdi bize bu? diyetteyken mis gibi çıtır çıtır ekmeklerin bize gösterilmesi

    YanıtlaSil
  2. Halk ekmek aslında en sağlıklı ekmekleri üreten kurum seninde dediğin gibi bir cogumuz tarafından tam anlamı ile anlasılmıyordu bu görüntüler çok iyi oldu sağol
    canım

    YanıtlaSil
  3. sondan ikinci fotoğraf yok mu sıcak ekmeğin kokusu duyuldu buralardan sanki :)

    YanıtlaSil
  4. Ayşecik üzerindeki minik montu başında bonesi ilegerçekten de dedektif gibi olmuş ..
    Sonnda mis gibi taze ekmeğide almış..
    İlgi ile izzlediği çok belli ..

    YanıtlaSil
  5. O taze ekmeklerı sımdı yemek vardı uzerıne tereyagı surup :) bızımde Italyan ekmeklerımız var sızdekılere benzemesede :)

    YanıtlaSil
  6. ewt duymutum bende çok steril olduğunu,fabrika aşaması tamam ama keşke o küçük klubelerdede buna özen gösterilse....gerçi yinede nerden geldiği belli olmayan ekmeği almaktansa halk ekmeği almak daha mantıklı,bide normal ekmekten daha ucuz diye biliyorum,çünkü hep halk ekmek kuyrukları oluyoya....ben uno çok tahıllı ekmeğe bayılıyorum.....ama kayınvalidem hep kepekli halk ekmeği alır ve kolay kolay da bayatlamaz..ayşe ye maşallah diyelim zaten trençkotuna bitiyorum resmen:)

    sevgilerrrr

    YanıtlaSil
  7. hem bilgilendik hem de birazcik aciktik goruntuleri gorunce:)ama yayinladigin icin sagol,boylelikle daha rahat aliriz halk ekmekleri.

    bu arada yeni bebek geliyormus,cok sevindim mevlam hayirli,saglikli bir evlad eylesin ins.

    YanıtlaSil
  8. Canım bende orda çalışan bir tadığım vasıtasıyla ne kadar titiz davrandıklarını duymuştum.Bir kez daha içime sindi.Genelde alıyorum zaten, özellikle altın ekmek diye bir ekmekleri var küçük içi ceviz ve üzümlü tavsiye ederim müthiş bir tat :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Halk ekmeğin bir dezavantajı,fazla satış noktalarının olmaması..Mesela benim evin etrafında yok..Alacaksam,Meto City'nin girişinden alabiliyorum ki o da yolum çok nadir düşüyor..
    Keşke,çokkkkk yeri olsa...

    YanıtlaSil
  10. çok güzel ya, bende 42 günlük oğlum olmasaydı berini alıp gelirdim.... hımm sıcacık miss gibi ekmek kokusu geldi :)

    YanıtlaSil
  11. Hobidünyam woman forum tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 4. sü PASTALAR VE KEKLER etkinliğine ben yani PAPATYA68 ev sahibeliği yapacağım 15 MAYIS İLE 15 HAZİRAN arasında yapılacak olan etkinliğimize katılmak için pastanızı veya kekinizi yapıp resmiyle birlikte tarifinizi sahrayolu@gmail.com adresime göndermeniz ve bloglarınızda yayınlamanız yeterli olacak bloğu olmayan arkadaşlar da mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyoruz:)


    Ayrıca her ay için yeni bir konu ile etkinliklerimiz devam edecektir TEMMUZ VE AĞUSTOS ayları tatil nedeniyle etkinlik olmayacak diğer aylarda devam edecektir eğer sizde bu etkinliklere ev sahibeliği yapmak isterseniz sahrayolu@gmail.com a mail atmanız yeterli sırasıyla değerlendirip sizlere hangi ay ev sahibesi olacağınızı ve etkinlik konusunu bildireceğiz başvurularınızı da bekliyoruz.
    hobidünyam woman forum adına papatya68.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. Firsat buldukca seni takip etmekten mutlu oluyorum. Yine cok guzel bir yazi. Resimler desen keza oyle.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. merhaba,
    özellikle diktiklerim ve tasarladıklarımı yayınladığım bloguma beklerim
    sevgiler

    http://keddynindolabi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  14. Dün üzümlü&fındıklı ekmeği ilk tattım
    yok böyle lezzetli birşey :) çok çok beğendim
    kızada ilk fırsatta tattırılacak
    tabi yol üstünde alınacak bir nokta bulunursa :)
    hep aklımda soru işareti vardı iyi olmuş bu yazın, içim rahatladı

    YanıtlaSil
  15. OFF OF OFFF. Sıcakken içine tereyağ sürüp beyaz peyniride ekleyeceksin.Önünde közlenmiş acı biber yeşil soğan zeytin ve domates olacak :D Birde çayım olsun gel keyfim gel.Gezi fotoları çok şirin ;)
    Sevgiler
    Ashley

    YanıtlaSil
  16. valla gurur ve mutluluk duydum. Her kesimden insan halk ekmeğin ürünlerini alıp yiyor evinde ve bu kadar steril olması cidden çok yüz güldürücü.

    YanıtlaSil

Yorumu SeviYORUM