19 Aralık 2010 Pazar

Göbeğimiz de düştü,unutmadan yazmalı...

Hazır oğlan uyuyorken,Ayşe Sina ve babasını da tiyatroya göndermişken, ev mis gibi aşure kokarken yazacaklarımı yazmalıyım..

Nerden başlamalı ki en son sabırsızlıkla beklıyorduk bizim oğlanı ama 41. haftayı da vermiştik ona Ayşe ablası gibi bizi bekleteceğini düşündük,annelerın dogum hikayeleri birbirine benzer demişti doktorumuz..Ayse de 40 hafta 3  gunlukdu dunyaya geldiğinde..

Tam da geçen hafta bugündü değil mi..sabah kalktık ve son son 3 kişilik çekirdek aile olarak dışarıda kahvaltı için hazırlanıyorduk ki bensiz gidemezsiniz sinallerini gönderdi:)
Bizde kahvaltı yerine toparlandık hastaneye gittik..Hastanede hersey olması gereken seyırde ılerledı..
Normal doğum gibisi yok ayse de yasadıgım bu tecrube ıle hıcbır endısem yoktu kolay olmustu cunku..
sizin ve cevremdeki herkesin şu bir avazda doğum dileği varya işte onun kabulu oldu sanırım..


2-3 saatlik bir sancı evresinden sonra Selim Mahir kucağımdaydı..Gerçekten büyük bir şükür anıydı bu..Allah herkese nasip etsin..Çektıgın sancılar acılar bir anda bitiyor tazelenıyorsun yenilendiğini hissediyorsun her bakımdan..Manen ve madden..Anneliğin tazeleniyor kulluğun tazeleniyor ve o kısacık ama ınsana hiç bıtmecekmış gıbı gecen surecte hayata bakısın bıle değişiyor...
Tabii olada dogumdan sonra şu lağusa depresyonu denılen  ıllete yakalanmazsan:)) 


Ben Ayse de yakalanmıstım mesela.Ama bu sefer benı yakalayamadı...
Zaten bu 2. cocuk torun sevmek gibi birsey sanırım..Cok daha rahatım bu sefer sadece onun guzellıgının cennet  kokusunun tadını cıkarıyorum..


Annem,eşim,arkadaşlarım yanımdaydı..Fotoğrafları 2 arkadaşım çekti..Kardeşimi sabah arayıp doğuma gittiğime bir türlü inandıramaım neyseki sonunda ikna oldu kurabiyelerimizi yapıp yetişti tam zamanında..


Ayşemi sorarsanız eğer onun için de zor bır süreçti..Gözlerinden endişesi o kadar belliydi ki hastanede oldugu müddetçe..bir durgunluk biraz hırçınlık hepsi mevcuttu..

eve geldiğimiz ile gece uyku saatinde verdiği tepki bizihem güldürdü hem düşündürdü..
- Siz ÜÇÜNÜZ !  burdamı yatıcaksınız kardeşimdemi sizle yatacak ..BEN BEN YALNIZMI KALICAM...

Aslında hiç sevmez yanımızda  yatmayı gece gelse 5 dakika sonra baba benı yatagıma gotur der ..
Şimdilerde ise babası ve ben elimizden geldiğince! dikkat etmeye çalışıyoruz.Çünkü kardeşi ile ilgili en ufak bir müdehalede isyan bayraklarını çıkarıyor.." ben artık abla değilim daha küçüğüm kardeşim olmasınlar vs ..." sözleri ile bizi korkutuyor...


Kardeşi olduğundan bu yana her sabah uyanır uyanmaz yanımıza geldiği halde bir kere bile  gelmedi...En çok canımı acıtanda sorduğumda verdiği cevaplar...
"Kardeşim yanınızdaydı..Zarar veririm diye korkuyorum o yüzden gelmiyorum....
Babası ile oturup bu cevaplara ağlıyoruz..Şu an tek isteğim onun bu süreci zarar görmeden atlatması..



Çok yazdım ama sanmayın ki birkerede ...
bunlarda kurabiyelerimiz..


Teyzemizin ellerine sağlık..Etiket içinde Pınar a ( iki deli kadın) çok çok teşekkür ediyorum..

Fotoğraflar içinde Derya ve Kübra ya çok teşekkür ederim..

Fırsat buldukça buralarda olacağım inşallah..

Sağlıcakla kalın..


42 yorum:

  1. Cok sevindim rahat gecmesine dogumun, masallah oglusun da cok tatli, yeni bebek gibisi var mi :)
    Sen anlatinca gecmise gittim, dedigin gibi tazeleniyor insan.
    Ayse Sina'da alisir zamanla insallah.

    YanıtlaSil
  2. Aynen bu süreçte küçük oğlumu dünyaya getirdiğimde hastanede büyük oğlumun verdiği o endişe biraz sanki kenarda kalmış duygusuna karşılıkeşim hüngür hüngür ağlamıştı büyük oğlumun çok üzülüp etkilendiğini düşünerek.Şimdi ise iki kardeş şükürler olsun Allahıma birbirlerine omuz veriyorlar Allah güle güle büyütmek nasip etsin inşallah

    YanıtlaSil
  3. MAşallah size...aileniz daha bir güzelleşti 41 kere maşallah...umarım Ayşecik bu günleritez vakitte atlatır -ki atlatır- .sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Es-Selam olsun gönülden.Öncelikle tebrik ederim.Rahman c.c sizlere/islama bağışlasın minik meleği:) Ne kadar tatlı maşaAllah subhanAllah.Yeni doğan kokusu,dokusu,ruhu insanı resmen tazeliyor,ruhuna işliyor.Bu mucizeye tanık olmak,yürekleri titretiyor.Ayşe Sina kızınız olmalı? Cici abla tez zamanda kardeşine alışır,sımsıkı sarılır inşaAllah.Allah c.c yüreğinizde olsun canım.Bundan zonra herşey çok daha güzel olacak.Şüphesiz her zorlukla birlikte kolaylık vardır..
    Kalbi sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  5. Sebebini anlayamadığım bir hüzün ile doldu kalbim. Ayşe Sina için yazdıklarına duygulandım sanırım ama yeni bebiş için de mutluyum. :) Umarım hep birlikte afiyetle atlatırsınız bu dönemi. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle gözünüz aydın; benim kızıma ikinci çocuk istiyoruz düşünüyoruz dediğimde verdiği cevap beni şok etmişti; ananem bana hep ilk göz ağrım diyor, siz ne dersiniz ona göre bakmak lazım :) öncelikle minik kuzunuza Allah uzun ömür, sağlık versin. Ablaya bayıldım ben, siz üçünüz aynı yatakta mı sorusu bitirdi ama... Annesi zor olacak biliyorum ama boş bulduğun her an ablaya vakit ayır, çok önemli. Gelen gidene de tembihlemek lazım bence gelenler onu görmemezllikten gelip bebeğe koşmasınlar, ben geçen arkadaşımın ikizlerine öyle yaptım, ikizlerin ablası bana ne derse beğenirsin; Ben de burdayımmmm :)

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  7. maşallah, doğumun pozştifliği yansımış her satıra.. doğumun verdiği duygusallıkla çok daha hassas ve ağlak oluyor insan ya, en çok da büyük çocuğa oluyor bu.. ben de durup durup büyük oğluma ağlardım küçüğü geldiğinde.. ihmal edilemdiği sürece o kadar da yıpratmasak kendimizi keşke.. sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Gullcancim dogumun kolayca rahat bir sekilde olmasina cok sevindim ...ama ayse icin yazdiklarini okurken gozlerimden yaslar geldi belki 2 inci cocuk konusunda takildigim konulardan biri oldugu icin:((((hersey gecicektir buyudukce nasil sahiplenicektir onu eminim cunku etrafda gorduklerim hep boyle oldu....
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel maaşallah bir avazda kurtulmuşun canım.Kızın için endişelenmekte haklısın normaldir.Onuda anlamak lazım.Doktorum bana onun yaşadığı duyguları şöyle açıklamıştı:''bir gün eşiniz ansızın kapıdan bir hanımla giriveriyor ve artık buda benim hanımım seninde kuman,onuda çok seviyorum ve artık hep birlikte yaşayacağız''diyor.Duygularınız ne olurdu?İşte öyle ağır onun içinde.Anlamak lazım..

    YanıtlaSil
  10. doguun ıcın cok sevındım çok şükür. darısı butun gebelerın basına ınş.
    ayse de alışacak ,gececek ve guzel gunler gelecek ınş.

    YanıtlaSil
  11. minik prens doğmuş bile, maşallah. Allah analı babalı büyütsün. Umarım Ayşe Sina evinizin yeni düzenine kolayca alışır.

    YanıtlaSil
  12. Hay masaallah ne kadar tatli bir bebek. Allah anali babali büyütsün. Hep mutlu olun insaallah.

    YanıtlaSil
  13. hayırlı olsun canım RABBİM salih evlat eylesin inş.

    öpüyorum(darısı bana güzel ve rahat bir doğuma inş)

    YanıtlaSil
  14. Ayse icin yazilanlari okuyunca ben cok uzuldum. Cok zor bir durum bu aile icin. Nasil yapmali, nasil davranmali. Dogumun iyi gecmesi cok guzel, lahusaliga dikkat " Canavar cikabilir" :))

    YanıtlaSil
  15. hayırlı olsun Allah ailenize hep sağlık mutluluk versin inşallah

    YanıtlaSil
  16. hayırlı olsun, ne güzel bir aile olmuşsunuz şimdi. Ayşe sina da alışır merak etmeyin, onu motive edin, sen olmazsan ben kardeşine bakamam bana yardımcı ol diye, bir arkadaşım öyle yapmıştı bayağı işe yaramıştı. :)))

    YanıtlaSil
  17. Gülcan çok şükür ki kolay geçmiş ve selim mahir sağlıklı sıhhatli evinize neşe katmaya gelmiş.
    Nedense 2. doğumda 1. çocuğa ben daha çok üzülüyorum.Ağlıyorum yazdıklarına.Aynı endişeler bende zaten en başından beri var:(Bizde eşimle Emin'i düşünüp üzülüyoruz. Bağıra bağıra ağlayasım var daha:((
    Ablasının kucağında büzülen dudaklar süper.Rabbim hiç ayırmasın ailenizi ve abla kardeşi.

    YanıtlaSil
  18. İlk çocuklar yüreğimi dağlar oldu benim. Ne kadar duygusal cevaplar vermiş canım ya...

    YanıtlaSil
  19. ilk günler egemen de benim canımı çok acıtmıştı. bi süre sonra geçti alıştı dedik rahatlar gibi olduk şimdilerde yine tuhaf hareketlere başladı. bunlar ne zaman nasıl geçecek ya da geçecek mi bilmiyorum. aynen senin gibi yavrum bu süreci hayırlısıyla bir an evvel atlatsın isiyorum. allah yardımcımız olsun... kurabiyeler çok şık.

    YanıtlaSil
  20. fotocular arsında bende vardım ama :(teşekkür fotosu bana ait meselaaa....neyyyyysssssssseeee:)

    YanıtlaSil
  21. hem gecmis hem hayirli olsun...kiyamam ya ayse sina'ya.zor bir surec elbet onun icin,kisa zamanda atlatir ve kabullenir ins.allah yardimciniz olsun..

    YanıtlaSil
  22. Ayse Sina'nin kucaginda buzusmus kipkirmizi dudaklara baaaak! Masallah cok seker bir bebek...
    Dogumunun kolay gecmesi de cok guzel...
    Kurabiyelerden bizede postalarmisin Gulcan?:) Cok guzel gorunuyor. Ellerine saglik Selim Mahir'in teyzesi...

    YanıtlaSil
  23. Maşallah allah nazarlardan saklasın güzelce büyütün inşallah. Ayşe Sina'nın durumu içimi parça parçaladı sölemeden geçemicem ama :/ Ay kıyamam ya, alışacak ve çok sevecek kardeşini ama yine de ne biliyim işte :) henüz 22 yaşındayım ve aslında evli de değilim ama ikinci çocuk fikri hep ilkine üzülmemi getiriyor :/ devrik cümle ama kuramadım güzelini :) karman çorman bir yorum oldu. kendinize çok iyi bakın en büyük öpücük ayşeye :)

    YanıtlaSil
  24. Maşallah Allah nazarlardan saklasın her ikisini de.Hele ayşe ile selim mahirin birlikte fotoğrafları yok mu bayıldım o fotoğrafa büzüşmüş dudaklara

    YanıtlaSil
  25. Rabbim herkese , bu iki nefesi yaşatsın inşallah! Sağ sağlim büyüsünler ikisi de inşallah :)
    Yeğenimde de , kız kardeşi olduğunda aynı hisler olmuştu, şimdi kardeşini o uyutuyor :)
    Rabbim ayırmasın 4 'ünüzü ...

    YanıtlaSil
  26. masallah sıze Rabbım aynı kolaylıktakı dogumları tum bekleyenler gıbı banada nasıp etsın ıns.

    YanıtlaSil
  27. adıyla yaşasın güzel bebek :)
    Güzel ve rahat bir doğum olmasına çok sevindim :)
    Ayşe'yi okuyunca amanın dedim :)
    ama alışır annesi (dimi :)

    YanıtlaSil
  28. torun sevmek gibi olacak demişsin ya kesinlikle ole olucak herhalde..benimde 1.5 ayım kaldı..tecrübesizliklerim tecrübe oldu 2. daha iyi olacak sanırım...

    YanıtlaSil
  29. Çok fena oldum benimde ilk bebeğim kız.Bilmiyorum kızlar daha mı sevdiriyor kendini..çok garip oldum okurken kızımı hayal ettim..İlk göz ağrısı doğru mu yani..Neyse ki bunların hepsi unutulacak büyüdükçe..

    YanıtlaSil
  30. Allah bagislasin, mutlu günlerde büyütün. Berlinden sevgiler...

    YanıtlaSil
  31. göbeğiniz de düştü demek :))) maşallah ikisine de çok güzel bir abla olmuş ayşe :))) ısınma turları bunlar bir kaç ay sonra oturur herşey yerli yerine :)

    YanıtlaSil
  32. Gülcancım mail adresim

    sukunaygul@hotmail.com

    YanıtlaSil
  33. hayirli olsun :0
    aile boyu, omur boyu mutluluklar dilerm:)

    YanıtlaSil
  34. Maşallah o dudaklara bayıldım.Allah analı babalı,sağlıklı,huzurlu,mutlu büyütsün.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  35. Güle güle, sağlıkla, huzurla büyüsün Selim Mahir inşAllah, hayırlı evlat olsun... Tatlı ablası da alışacaktır, üzülmeyin, bir kardeş sahibi olmak bence hayattaki en önemli olgunlaşma sebeplerinden... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  36. Gülcan yazdıklarını okurken resimlere bakarken kendimi gördüm, bende 8 ay önce aynı senin durumundaydım..Allah'ım 5 ay geçse bebek biraz ele gelse ablası alışsa diye dua ederdim, göz açıp kapayıncaya kadar 8 ay geçti bile..Ablamız alıştımı o ayrı konu ama kardeşini sevdiği zamanlar o kadar güzel oluyor ki..Her sabah yatağa gelip yanımda bulursa önce bi bize bakıp sonra "Günaydın Emiiir, sen uyandınmı oğlum" diyor..sonra biraz mıncıklamalar olabilyor :) ama 2 çocuk olunca daha bir anne oluyor sanki insan .)

    sevgiler canım, Allahu Teala yardımcınız olsun inşallah..

    YanıtlaSil
  37. YORUMLARINIZA TEK TEK CEVAP YAZAMAM BELKI AMA HEPSINI OKUDUGUMA VE BENI COK MOTIVE ETTIGINE EMIN OLABILIRSINIZ..

    ALLAH RAZI OLSUN HERKESTEN..

    SEVGILER..

    YanıtlaSil
  38. gözünüz aydın minik yavrunuz hayırlı uğurlu olsun inşallah.
    hayalimdeki gibi ama hiç gerçekleştiremediğim bir doğum hikayesi olmuş maşallah diyorum :) keyfi sezaryeni seçenlere örnek olsun inş..
    minik ablamızda zamanla alışır inşallah.hepinize ömür boyu mutluluklar dilerim..tekrar tebrikler :)

    YanıtlaSil
  39. Özel mesaj..

    Canım öncelikle tebrikler bende bugün yarın bekliyorum ,yazını okumak ferahlattı biraz beni .Bende hep normal doğum yaptım ama çok telaşeli ve stresliyim..

    Doktorum ocağın başı dedi ama her an olucakmış gibi sanki..

    Bebeğinin kilosunu merak ettim canım mahsuru yoksa birde doğumda kaç kilo aldın kaçı gitti..:))

    Biraz özel sorular cevaplamasanda olur..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  40. okurken duygulandım diyebilirim gerçekten her kadının yaşaması gereken duygular sanırım rabbim banada en kısa sürede yaşatsın bu duyguları insallah,ayşe sina yı anlattığın cümleler özellikle cok duygulandırdı ama maşallah görünüyor ki akıllı ve bilinçli bi kızın var,hayırlı bi sekilde atlatırsınız bu günlerinizi ;)rabbim oğlunla,kızınla we eşinle hayırlı,sağlıklı günler geçirisn,rabbim mutluluğunuzu daim etsin,sewgi ve dua ilee..

    YanıtlaSil
  41. Canım yorumumun onayını kaldırısan sevinirim bir iki arkadaş dışında kimsenin haberi yok ..:)

    Başa özel mesaj yazmıştım ama onaylama dememişim..

    milföyü mantarlı kaşarlı yada peynirli yapabilirsin canım..Hatta zeytin bile olabilir ama çocuklar çikolatalısına bayılır..:)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  42. ALLAHIM analı babalı büyütsün iki yavrunuzada saglıklı uzun ömür versin

    YanıtlaSil

Yorumu SeviYORUM