seviyorum misafir ağırlamayı,sofralar kurmayı...
en cokda yeni menüler hazırlayıp farklı tarifler denemeyi..ben birkere yaptığım tarifi tekrar nadir yaparım eşimle bu konuda zıtlaşıyoruz bazen..
sanırım telaşımı o çekiyor..ama ben günün sonunda mutlu oluyorum tabii yorgunda..olsun misafir evin bereketidir değil mi ama..
yanlış anlaşılma olmasın eşimde sever misafir:) hatta o kendi arkadaşlarına gerekli özenı gostermedıgımden de bıraz şikayetçi ama hep son gün haber verir ben o kadar pratık değilim beni anasının kızı sanıyor hala:)
bende isterdim anneme benzemeyı yarım saatte sofrayı donatır annem nasıl yapıyor bılmıyorum sahii mutfakta birinimi gizliyor acaba:) ben 2 günde zor hazırlanıyorum hahaha:)
Kısırı bilirsiniz birde böyle deneyin mevsimi geçmeden haşlanmış beyaz lahanaya sarıp sarıp yiyin gari:)limon sıkmayı da unutmayın ...
tarif yazmayı sevmiyorum ama köşesi gözüken pasta varya enfes tarif benim genç kızken! yazdığım tarif defterimden paylaşmalıyım kendime saklamamalıyım bu lezzeti o yüzden yazacağım..
Malzemeler
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
3 su bardağı süt
arzuya göre çikolata
yarım paket tereyağı
1 paket kremşanti
2 paket kedidili
hindistan cevizi
hazırlanması:
bir tencerede nişasta,şeker ve kakaoyu 2su bardağı süt ilave ederek topaksız kıvama getirelim.koyulaşana dek pişirelim.İçine çikolatayı atalım( ben bitter eklıorum genelde) göz göz olunca kapatıp tereyagını ekleyelım milser ile cırpalım.Krem santıyı bir bardak süt ile hazırlayalım.Tepsiye kedidili bisküviyi aralıksız dizelim kremsantıyı dokup 2 katada kedidili dizelim.Kakaolu sosu en üste dökerek bol hindistan cevizi serpelim.
Not: kelepçeli kalıptada yapabilirsiniz.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN EFENDİM...
NE YAPALIM CAN BOGAZDAN GELİYO ...ELLERİNE SAGLIK BU SAATTE CANIM KISIR İSTEDİ..
YanıtlaSilee çocuk emziriyosun.. bu kadar canın çekiyosa ye gitsin be adaşım. daha sonra verirsin kiloları. verdiğin tarifi de denemezsem çatlarım. bak beni de çıkardın yoldan. :)
YanıtlaSilkısırı sevmem ama börek felan harika görünüyo :)
YanıtlaSilHepsi çok güzel ellerine sağlık canım. Kısırı mutlaka bu şekilde deneyeceğim. Sevgiler.
YanıtlaSilkısırı biz de haşlanmış lahana ile servis yaparız bazen. bir de taze asma yaprağı ile ekşi ekşi. nefis oluyor. ellerinize sağlık
YanıtlaSilmmmm! nefis. en cok kisirin o hali dikkatimi cekti hic görmemistim daha önce. kesin deneyecegim
YanıtlaSileline sağlık, hepsi harika görünüyo :)
YanıtlaSilAyyy Gülcan, inan ki beni anlatmışsın. Misafiri seviyorum ama benim de en az 3-5 gün öncesinden hazırlanmaya başlamam gerekiyor :D
YanıtlaSilellerine sağlık kısır ve lahana favorim asma yaprakları çıksın öyle yapalım bigün süper oluyo ekşi ekşi..:)
YanıtlaSilCanım benim hiçbirimiz annelerimiz kadar olamayız.Bu arada kısırı annemde bu şekilde yapardı ve muhteşem olduğunu biliyorum.Hatırlattığın için teşekkürler.blogumda mimin var,gelip alırsan sevinirim.
YanıtlaSilben de 2.çocuk sonrası yeniden mutfakta pasta börek çörek pişirebilecek miyim acaba?
YanıtlaSilşimdi yapayım elimden geldiğince alayım heveslerimi ama canım limonlu kurabiye çektiğinde işim zor yine...
az önce fırından çıkan mis gibi çilekli kek boool süt eşliğinde hüpletildi keyifle:)
Sen emziren annesin canin ne istiyorsa ye Gulcan :)
YanıtlaSilfatma aynen bende o fikirdeyim sporla gıdecek ıns hepsi..
YanıtlaSilgülcan ben emzirmesemde yemeden duramam:)
fd sagolasın
cesnıcı handan kesınlıkle dene..
kucuk mucızem onuda duydum bende onu deneyecegım ıns..
betul zaman kaybetme..
anne kalemınden tesekkurler
sumeyye agırız bıraz galıba
lımon cıceklerı unutuyoruz bazı lzzetlerı maalesef..
pınar yaparsın sen :)
seyma yıyorum fazlası ıle hemıde:)