26 Nisan 2011 Salı

dervişin fikri ne ise....

oğlan gelince evimiz misafirlerimizle sevenlerimizle doldu taştı..
seviyorum  misafir ağırlamayı,sofralar kurmayı...
en cokda yeni menüler hazırlayıp farklı tarifler denemeyi..ben birkere yaptığım tarifi tekrar nadir yaparım eşimle bu konuda zıtlaşıyoruz bazen..
sanırım telaşımı o çekiyor..ama ben günün sonunda mutlu oluyorum tabii yorgunda..olsun misafir evin bereketidir değil mi ama..
yanlış anlaşılma olmasın eşimde sever misafir:) hatta o kendi arkadaşlarına gerekli özenı gostermedıgımden de bıraz şikayetçi ama hep son gün haber verir ben o kadar pratık değilim beni anasının kızı sanıyor hala:)
bende isterdim anneme benzemeyı yarım saatte sofrayı donatır annem nasıl yapıyor bılmıyorum sahii mutfakta birinimi gizliyor acaba:) ben 2 günde zor hazırlanıyorum hahaha:)




gece gece bu nedir diyeceksiniz ama ben feci alıştım bu hamurişlerine bağımlılık mı yaptı nedir bugün evde kendimi zor tuttum..hayır diyette değilim sadece gidişata bir dur dedim 2 hafta oldu spora basladım çikolatayı azalttım o da kötü bir alışkanlık malum:) ama resmen aşeriyorum börek kurabiye pasta diye..

Kısırı bilirsiniz birde böyle deneyin mevsimi geçmeden haşlanmış beyaz lahanaya sarıp sarıp yiyin gari:)limon sıkmayı da unutmayın ...

tarif yazmayı sevmiyorum ama köşesi gözüken pasta varya enfes tarif benim genç kızken! yazdığım  tarif defterimden paylaşmalıyım kendime saklamamalıyım bu lezzeti o yüzden yazacağım..

Malzemeler

3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
3 su bardağı süt
arzuya göre çikolata
yarım paket tereyağı
1 paket kremşanti
2 paket kedidili
hindistan cevizi

hazırlanması:

bir tencerede nişasta,şeker ve kakaoyu 2su bardağı süt ilave ederek topaksız kıvama getirelim.koyulaşana dek pişirelim.İçine çikolatayı atalım( ben bitter eklıorum genelde) göz göz olunca kapatıp tereyagını ekleyelım milser ile cırpalım.Krem santıyı bir bardak süt ile hazırlayalım.Tepsiye kedidili bisküviyi aralıksız dizelim kremsantıyı dokup 2 katada kedidili dizelim.Kakaolu sosu en üste dökerek bol hindistan cevizi serpelim.
Not: kelepçeli kalıptada yapabilirsiniz.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN EFENDİM...

13 yorum:

  1. NE YAPALIM CAN BOGAZDAN GELİYO ...ELLERİNE SAGLIK BU SAATTE CANIM KISIR İSTEDİ..

    YanıtlaSil
  2. ee çocuk emziriyosun.. bu kadar canın çekiyosa ye gitsin be adaşım. daha sonra verirsin kiloları. verdiğin tarifi de denemezsem çatlarım. bak beni de çıkardın yoldan. :)

    YanıtlaSil
  3. kısırı sevmem ama börek felan harika görünüyo :)

    YanıtlaSil
  4. Hepsi çok güzel ellerine sağlık canım. Kısırı mutlaka bu şekilde deneyeceğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. kısırı biz de haşlanmış lahana ile servis yaparız bazen. bir de taze asma yaprağı ile ekşi ekşi. nefis oluyor. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. mmmm! nefis. en cok kisirin o hali dikkatimi cekti hic görmemistim daha önce. kesin deneyecegim

    YanıtlaSil
  7. eline sağlık, hepsi harika görünüyo :)

    YanıtlaSil
  8. Ayyy Gülcan, inan ki beni anlatmışsın. Misafiri seviyorum ama benim de en az 3-5 gün öncesinden hazırlanmaya başlamam gerekiyor :D

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık kısır ve lahana favorim asma yaprakları çıksın öyle yapalım bigün süper oluyo ekşi ekşi..:)

    YanıtlaSil
  10. Canım benim hiçbirimiz annelerimiz kadar olamayız.Bu arada kısırı annemde bu şekilde yapardı ve muhteşem olduğunu biliyorum.Hatırlattığın için teşekkürler.blogumda mimin var,gelip alırsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  11. ben de 2.çocuk sonrası yeniden mutfakta pasta börek çörek pişirebilecek miyim acaba?
    şimdi yapayım elimden geldiğince alayım heveslerimi ama canım limonlu kurabiye çektiğinde işim zor yine...
    az önce fırından çıkan mis gibi çilekli kek boool süt eşliğinde hüpletildi keyifle:)

    YanıtlaSil
  12. Sen emziren annesin canin ne istiyorsa ye Gulcan :)

    YanıtlaSil
  13. fatma aynen bende o fikirdeyim sporla gıdecek ıns hepsi..

    gülcan ben emzirmesemde yemeden duramam:)

    fd sagolasın

    cesnıcı handan kesınlıkle dene..

    kucuk mucızem onuda duydum bende onu deneyecegım ıns..

    betul zaman kaybetme..

    anne kalemınden tesekkurler

    sumeyye agırız bıraz galıba

    lımon cıceklerı unutuyoruz bazı lzzetlerı maalesef..

    pınar yaparsın sen :)

    seyma yıyorum fazlası ıle hemıde:)

    YanıtlaSil

Yorumu SeviYORUM