3 Şubat 2012 Cuma

kutlu doğum gecesi...


Efendimiz in doğumunun böyle eğlenceli,cümbüşlü kutlanmasını ve mübarek İslam dininin de bir karnavala çevrilmesini ne biz ne de başkası arzu etmez.Zaten bunu yapmaya da kimsenin gücü yetmez.Ancak,yalancı ve riyakar bir dünyanın,koskocaman insanlık alemini iğfal ettiğini gördükçe,"Neden acaba İslam dünyası,aynı zamanda kendi doğumuda sayılan " Kutlu doğum u ve o günle gelen insanlığın kurtuluşunu aynı heyecan,aynı coşkunlukla kutlamaz?" diye hayıflanıyor ve kendi kendimizi sorguluyoruz.

DUA İLE...

3 yorum:

  1. Parmaklarımızın arasındaki bereketi duayla yakalamak,

    sevginin hoşgörünün yolunu duayla aydınlatmak,

    bağışlanmış olmanın tadına duayla ermek.

    Bir cennet temennisi...

    Bir huzur beklentisi....

    Bir gözyaşı serpintisi ile

    Hayirli Kandiller...
    Baki Muhabbet ,dua ve Selam İle...

    YanıtlaSil
  2. Gülcancım, seninle aynı duyguları paylaşıyorum, elimden geldiğince çocuklarıma günü hissettirmeye çalışıyorum umarım başarırım..

    Kandilini mübarek, dualarının kabul olsun inşaAllah canım

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Öyle kutlamadığımız için kendi kendimizi sorgulamayız.. çünkü biz müslümanız.. çünkü Rasulullah s.a.w ve onun ashabı bu günü kutlamadılar.. bunu kutlamak, hatırlamak akıllarına bile gelmedi.
    şimdiki nesil ise, kendini o hayırlı nesilden daha akıllı, daha imanlı mı sanıyor? anlayamıyorum...

    ‎"Her kim, bu işimizde (dînimizde) onda olmayan bir şeyi ona ihdâs eder (açık veya gizli, Kur'an ve sünnette aslı olmayan bir şey getirir)se, o ihdâs ettiği şey, kendisine reddolunmuştur (bâtıldır)." (Buhârî ve Müslim).

    yılbaşı ve doğum günü kutlamaları hırıstiyanların bir adetidir. Onlar Mesih’in ve aile efradlarının doğum günlerini bayram olarak kutlarlar.
    Ne yazık ki Müslümanların bu tür kutlamaları hırıstiyanlardan esinlenme bir bid’at’tır. Oysa ki Allah resulü s.a.v şöyle buyuruyor :

    “ Kim bir kavme kendini benzetmeye çalışırsa o’da onlardandır.”

    YanıtlaSil

Yorumu SeviYORUM