10 Nisan 2012 Salı

siz bana bakmayın son söze bakın...


Bugünlerde kafam çok kalabalık.düşünmem gereken,uygulamam gereken,ayarlamam gereken,gitmem gereken,almam gereken,katılmam gereken.........ve böyle devam eden bir dolu ve bir o kadar da mühim iş var...
Ama canımı en çok sıkan aklıma geldikçe ötelediğim neden ötelediğimi bilmediğim bir meselede yeni eğitim sistemi ile Ayşemin çakışmış olması...Belirsizliğin kaybolmasını bekliyorum aslında şimdilik ama hergün gelen yeni haberler beynimdeki uğultuyu çoğaltıyor..
henüz yaş konusunda karar verilmedi hayır 66 aylıkken başlanacak denildi,zorunlu değildi-zorunluydu derken
iyice şaşkına döndük...
aslında şu an hiçbir şey yapmayışım kafamda bir kararın net olması!Zorunlu olmaz ise kesinlikle başlamasını istemiyorum çünkü eylülde daha 6 bile olmamış olacak..
bilişsel,psikomotor becerileri çok iyi boyuda uzun:)) tamam gitsin değil işte duygusal olarak hazır değil...
"olgunlaşma" diye bir kavram var gelişimde hah işte o yok henüz bizde..
evet bu ara yazı yazmaya okumaya cok cok hevesli mantığı çözdü başladı ilerlemeye ama ben yinede gitmesinden taraf olamıyorum...
bugün off kızım büyümesen olmaz mı böyle ne iyiydik dedim "hayır anne ben büyüyeceğim sen büyüme !"
keşke dedim içimden keşke....
kıyamıyorum da galiba biraz,yeni sisteme kurban etmek de istemiyorum..evet belki çok iyi olacak bu sistemle herşey ama yok benim kızımla olmasın diyor bencil yanım:(
aslında bu belirsizlikler yumağını hiç çözmeye çalışmamak en iyisi...
az sabır...
şimdiden yes-e düşmemek lazım..
şu sözü hatırla gülcan!

"Kuvve-i maneviyenin ve müspet düşüncenin sihirli kudretine malik olan insanlar 
dünya ve ahiret işlerinde harika muvaffakiyetlere erişmişler ve erişmektedirler...
selametle...

17 yorum:

  1. ben artik Turkiye deki bu belirsiz ve degisken egitim sistemini takip edemez oldum(( hayirlisi olsun Gulcan'im...

    YanıtlaSil
  2. Gülcan erken kayıt için okulları gezmeye başladık, dün Eray'ın okulunun başka şubesindeydik oradaki okul müdürü de kesinlikle zorunlu olmazsa göndermeyin çocuklar hazır değil dedi düşün orası bir özel okul bunu söyleyebiliyorlar.Öğretmenlere de çocuklara da yazık dedi.İnşallah geçiş için bir yıl süre tanırlar da Ayşe de bu durumdan etkilenmez.Eray ağustos sonunda 4. bitecek benim bile bu durum rüyalarıma giriyor ve çok sinirliyim:))

    YanıtlaSil
  3. Allah kolaylık versin. Hakikaten çok zor karar vermek bu durumda.
    Niye 1 sene erken okula başlatıyorlar anlayabilmiş değilim.
    Hayırlısı olsun..

    YanıtlaSil
  4. bir çok anne yeni sistemin bu yaş konusundan muzdarip.Allah yardımcınız olsun.bir sınıf öğretmeni değilim belki ama bir branşçı olarak okullarımızın birinci kademesinin durumunu az-çok biliyorum.bu sistemle az da olsa özgürlüğe,istediğini seçmeye kapı aralanmış olabilir ama 5 çok erken.şayet ben de aynı durumda olsam kesinlikle beklerdim,erkenden göndermezdim çocuğumu.keşke bu sisteme bu kadar acelece geçiş yapılmasaydı,biz eğitimciler de bu sürece dahil edilip,okullarımız hazırlandıktan sonra başlasaydı yeni şeyler.Ama dur bakalım belki bi çaresi bulunur ve tüm annelerin içi rahatlar (inşallah)...sevgilerle...

    YanıtlaSil
  5. gülcancım bence sıkma kendini derim, artık 1. sınıflar bizim okuduğumuz gibi olmayacakmış, oyun hamurlarıyla, puzzle köşeleriyle, resimlerle eğlenerek öğrenecekler, höytt höyyt ders başına olmayacakmış, bir hazırlık dönemi gibi, bunu uygulayan bir sürü ülke var onların çocukları yapabiliyorda,bizim çocuklarımız mı yapamayacak. Sen ayşe'ye güven canım emin ol seni şaşırtacak :) ve herşey çok güzel olucak, ben sistemden çok memnunum o kadar güzel yenilikler varki, çocukların adına heyecanlanıyorum. Benimde bir üzüntüm var ama kızımın devam ettiği okul ortaokul olabilirmiş, bu durumda benimde tekrar okul arayışına girmem gerekiyor, okul önemli değilde öğretmenimizi bırakmak istemiyoruz :(

    YanıtlaSil
  6. keşke hiç büyümeseler , hep böyle küçük ve dizimizin dibinde olsalar :)
    22 aylıkken tanıştı kızım kreşle ve kuzum neredeyse 22 yaşına kadar hep okulla haşır neşir olacak.

    YanıtlaSil
  7. Bu hafta sonu bu konuyla ilgili okulumuzda toplantı vardı. 6 yaş sınıfı açacaklarını, bu yıl zorunlu olmayacağını, zorunluluğun seneye olacağından bahsettiler. Bende rahatladım. Benim kızımda aynı durumda bedenen ve zihinsel hazır çok şükür. Sosyal manada henüz istediğimiz boyutta değil. Önümüzdeki yıl aynı okulunda devam etmesi bizim için çok önemli. Hayırlısını diliyorum tüm çocuklar için.

    YanıtlaSil
  8. tüylerim diken diken oldu o sözle.. evet O'na dayanmalı ve müspet düşünmeli.. ben ümitsiz değilim çünkü okuduğum kadarıyla bu sistemde anaokulu düzeyinde olması hedefleniyor. Yani ders teneffüs şeklinde değil de oyunla öğretme şeklinde.. inşallah dedikleri gibi olur, olmak zorunda da zaten.. yoksa minicik çocuklar nasıl başeder öteki sistem uygulanırsa.. maazallah.. bu arada foto harika harika:)

    YanıtlaSil
  9. başlık harika olmuş ....
    ayşe için herşeyin hayırlısı ....

    YanıtlaSil
  10. bende Yağmur'a hep küçük kalsaydın diyorum :)
    bizimki zamanında başlıyor bakalım nasıl bir tecrübe olacak...

    YanıtlaSil
  11. belkide hayatın daha o tarafında olmadığım daha kafama takamıyorum bende deli anne gibi düşünüyorum öyle olmasını ümüd ediyorum. ama ayşecik için son söze tabii olmak belkide hayatın her alanında bunu uygulamak gerek. huzur ve mutlu bir hayat için.

    YanıtlaSil
  12. bizde dün bir okulla görüşmeye gittik aynen diğer ark.dediği gibi özel okulun md.yardımcısı bile hala tereddütlü..maddi olarak hazır mı milli eğitim bu değişime..bizi bile etkileyecek çok dedi..

    şaştık kaldık..biz seneye de evde tutup öbür sene ilkokula başlatacaktık kızımı ama şimdi seneye anaokuluna vermem gerekli..ve de ben kızımı daha olgunlaşmanın yanısıra pisikomotor anlamında da yeterli görmüyorum..vc temizliğinde bile henüz yeterli değilken yavrum..off çok mu duygusalım kıyamıyormuyum bilmiyorum ama bamtelime dokundun gülcan..

    zübeyir abimiz gibi müsbet düşünceye malik olabilmek duasıyla..

    selamlar

    YanıtlaSil
  13. canım bende bu yenı sısteme karsıyım.eger mecbur degılse gonderme kızını.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba ,
    5 yas egitim icin hic erken degil.Cocugumuzu dogdugundan beri her an egitiyoruz birseyler ogretiyoruzdegil mi?.
    Burada onemli olan 5 yas gurubuna neler ogretilecegi,nasil egtilicekleridir.Eger egitim sistemi degismezse,cocuklari kucuk yasta ev odevleriyle bogacaklarsa kotu tabii.
    Amerika da da cocular 5 yasinda okula basliyorlar Kinder garden sinifi deniyor.
    Cocuk o sene okul sistemine alismayi ogreniyor.Egitim ve ogretim oyun ve eglence ile oldu.O sene sadece alfabeyi ogrendiler ve birkac kelimenin okunusu, hepsi o kadar.
    Esas ogrendikleri bir toplum ve gurup icinde nasil davranacaklari,Disiplin ve sosyal yasama alistirma idi. Bu yonden iyi bir programla cocuklar cok sikmadan okuldan sogutmadan egitile bilir
    onemli olan bu.
    Anneler bence okullarin 5 yasa neyi nasil ogretecegini arastirin,sorgulayin begenmezseniz degisiklikler yapilmasi konusunda mercilere baski yapin.
    Selam ve sevgilerimle
    Gokce

    YanıtlaSil
  15. son postumda ben de bahsetmiştim canım bu durumdan ve seni çook iyi anlayabiliyorum... 7çok geç! reklamları zihnimde canlanırken miniklerimizin erken başlaması acaba dedidirttiriyor bana..gönderdiğimiz okul da çok önemli bir bakıma..özeli düşünüyorum..devlet olma ihtimalinde göndermeme taraftarıyım..senin kız büyümek istiyor en azından benimki tam tersi büyüdüğünün sembolü doğum günlerini kutlatmaz oldu sırf bu korkudan..işim çok zor yani...hayırlısı..sabırla beklemek lazım derim..sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  16. Gereksiz yere kafa karıştırıyorlar gülüm.maksimum 72 aylık olması gerekiyor okula başlama yaşının.en erken 66 ay.ama 72 aylıkken bile yetersizse ve bu raporla kanıtlıysa yine göndermeyebiliyorsun.İnan bana çok daha iyi olacak bak gör.akşama kadar bunun içerisindeyim.Rahat ol,bende bir anneyim,seni çok iyi anlıyorum.

    YanıtlaSil
  17. okullar hazır değil hiçççç hazır değil araç gereçleri boş verdim sıralara nasıl oturacak küçücük çocuklar
    sibel

    YanıtlaSil

Yorumu SeviYORUM