1 Ekim 2009 Perşembe

GÖLGE SANAT...

Nereden başlasam  hangi birini anlatsam karar veremiyorum.Ama uzun süredir istediğim ve sonunda başlayacağım fotoğraf kursuna başlıyorum.İlk önce bunu söylemeliyim sanırım.Eğer sizde benim gibi fotoğraf çekmeye merak sardıysanız gelen maili aynen buraya ekliyorum.Ben geçen pazar gittim tanıştım pardooon (gittik! tanıştık!)eşimle birlikte gideceğiz biz :) Ama siz tek başınıza da katılabilirsiniz...(bir ara açarız bu konuyu)
Hoş bir ortam sanırım çok kalabalık da olmayacağız.Bir ara İSMEK de bulunan kursa yöneldik ama 20-30 kişilik sınıfları ve bununla birlikte nahoş yorumları duyunca vazgeçtik.İnşallah bloguma çok daha güzel resimler ekleyeceğim kursla birlikte.

Bu dönem istediğim hedeflerime ulaşıyorum ama sanki birşeyler eksik,bir boşluk var anlamlandıramadığım.Sevinçlerim de mutluluklarım da bile bir burukluk var.
Neyse önemli değil ...................
ara ara çektiğim ve beğendiğim güzel olduğunu düşündüğüm resimlerimi eklerim inşallah...


KURS HAKKINDA BİLGİ
Maltepe Beşçeşmeler Kültür Sanat Merkezi'ndeki kursumuzu Kadıköy'deki Gölge Sanat Atölyesi'ne taşıdık. Burada temel fotoğrafçılığın yanısıra, ileri fotoğraf teknikleri, basın fotoğrafçılığı, siyah-beyaz fotoğrafçılık, karanlık oda, güzel sanatlar sınavlarına hazırlık gibi kurslar da olacak. Kurslar için kayıtlarımız bu hafta başladı.

Cumartesi günü 10.00 ile 12.00 arasında veya hafta içi Çarşamba günü 19.00 - 21.00 saatleri arasındaki temel fotoğrafçılık kursuna kaydınızı yaptırabilirsiniz. Eğer temel fotoğrafçılık bilgileriniz varsa fotoğrafçılık alanındaki diğer kurslarımızı değerlendirebilirsiniz. Web sitemiz şu an yapım aşamasında olduğundan, site kurulduğu zaman size link gönderebilirim.

Temel Fotoğrafçılık Kursu

- Kursta, çekim teknikleri, fotoğrafın tarihi, fotoğraf makineleri, pozlama, görsel tasarım ve kompozisyon, objektifler, renk ve ışık bilgisi, dijital fotoğrafçılık gibi konular işlenecek.

- 6 ders teorik eğitimin yapılacağı kursu slaytlar eşliğinde, çok sayıda fotoğrafla işleyeceğiz.

- İç ve dış mekan çekimlerimiz ise 2 ders sürecek ve çektiğiniz fotoğraflar daha sonra sınıf içersinde değerlendirilecek.

- Derslerden verim alınabilmesi için sınıflar en fazla 10 kişi olacak ve bu sayı kesinlikle aşılmayacak.

- Temel Fotoğrafçılık dersleri kapsamında, kurs boyunca analog ve dijital makineler üzerinden konu anlatımı olacak.


- Fotoğraf makineniz yoksa eğer, derslerde edineceğiniz bilgilerle bir fotoğraf makinesi satın alabilirsiniz.

 
Kurs saatlerinde, öğrencilerin kararlaştıracağı saatlere göre ufak tefek değişiklikler yapılabilir.

- Kurs sonunda tüm katılımcılara sertifika verilecektir. Ama unutmamanız gerekirki fotoğrafçılıkta sertifikadan ziyade çektiğiniz fotoğraflar önemlidir.

- Temel fotoğrafçılık kursunu bitirdikten sonra ileri fotoğrafçılık, karanlık oda, siyah-beyaz fotoğrafçılık kurslarına katılabilirsiniz.

6 hafta teorik ve 2 hafta çekim olmak üzere 8 dersten oluşan Temel Fotoğrafçılık kursu ortalama iki ay sürecek.  8 dersin toplam ücreti 150 TL olacaktır. Dilerseniz bu ücreti iki taksit şeklinde de ödeyebilirsiniz.

Temel Fotoğrafçılık Kursu'nun hafta içi ve hafta sonu kayıtları başlamıştır, önümüzdeki hafta başlayacak olan ilk sınıflarımız için kaydınızı yaptırabilirsiniz. Atölyemiz 11.00 - 19.30 saatleri arasında açık olacaktır. Katılıp katılmayacağınızı mail ya da telefon aracılığıyla bildirirseniz sevinirim.

Adres: Rasimpaşa Mah. Kasımağa Sokak No:2 Kat:2 Daire:2 Kadıköy
Kadıköy İETT duraklarının karşısında Murat Muhallebicisi'nin yanındaki Recaizade Sokak'tan ilerlediğinizde soldaki ilk sokakta girişteki apartmandayız.

Turgay SÜSEM

0555 740 77 06


3 yorum:

  1. kursunuza başladınız mı :)
    nasıl gidiyor ?
    tüyoları bizimle paylaşırsınız inşallah.. mesela ben sitemde elişi örneklerini paylaşıyorum ve makro çekim kullanıyorum kimi zaman..ama püf noktalarını pek bilmiyorum..sadece aydınlık bir ortam seçiyorum resim çekmek için..siz bizimle paylaşırsanız sevinirim..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. öncelikle hoşgeldin Hifa
    kursum başladı 3. haftadayım.İnşallah bende öğrendiklerimi paylaşmak isterim.
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Kursunuz bitti mi? Memnun kaldınız mı? Hocanız nasıl biri? Ortam nasıl? Ben de düşünüyorum da bir kursa gitmeyi. Tavsiye ediyor musunuz gölge sanatı?

    YanıtlaSil

Yorumu SeviYORUM