Hazır mübarek ramazan bitmiş bayramı da geçirmişken ...
Bu lezzetleri daha fazla saklamayayım dedim...
Asma Pidesi..
Daha önce duyanlar tadanlar var mı acaba merak ediyorum..
Harika bir lezzet olduğundan şüpheniz olmasın...
Tarif göz kararı bende not almadığım için fotoroman tadında bir tarif olacak...
Bolca taze soğan,nane küçük küçük doğranır..
Yoğurt ve mısır unu ,tuz,yağ ile hamuru elde edilir...
Dalından tazetaze koparılmış üzüm yaprakları kara! tepsiye dizilir...
Harç yaprakların üstüne döşenir...
Üzeri tekrar yapraklar ile kapatılır...
Sonraaa hanayda bir ateş yakılır:))
Alttaki yapraklar kızarınca bir tepsi yardımıyla çevrilip her iki tarafta pişirilir...
ve en sevdiğim bölüm gelir...
Ortası bir güzel açılır..
Ayran makinasında bir güzel köpürmüş...
Yağı alınmış kahvaltıya saklanmış...Ayrannn missss....
Asma pidesinin tam ortasına yerleştirilir..
"Mariii bırak çekmeyi hadi yee artık " sözleri eşliğinde herkes afiyetle bu lezzeti kaşıklar...
Tarif vereceğim 2 lezzet daha var..biri Kaçamak biri Bulamaç:)))
İsimler nasıl ama :))
şimdilik ben kaçar...
SEVGİLER
16 Eylül 2010 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok değişik gözüküyor yaa...
YanıtlaSilmuhteşem görünüyor . hele ayran fotograflardakı buram buram sıcaklık ne keyiflidir orda uzaktaki köylerimiz... istanbul bizden çok şey göötürüyor galiba... Ayşe sina yı çok özledik öpüyoruz onu kocaman . tuzla ya yolunuz düşerse ugramadan gecmeyin. sevgiler...
YanıtlaSilHarika,müthiş sıcak görüntüler...blogunuza bayıldım.Takipçisi olucam.blogrolldede görünmesini sağlıycam.güzel güzel çok güzel...sevgiler
YanıtlaSilçok ilginç bende muhacir geliniyim ama görmedim hiç böyle bir lezzet ellerine yüreğine sağlık yapanların
YanıtlaSilyanık yapraklar yenmiyor değil mi ?
YanıtlaSilHic görmedigim,cok degisik tarifler,afiyet olsun!
YanıtlaSilEşim muhacir çok değişik yemekleri var.Buna benzer beyaz unla yapılanı yedim.Üzüm yaprakları çıtır çıtır çok lezzetli oluyor ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilçok değişik ilk defa görüyorum böyle bişey,tadını merak ettim bak şimdi :)
YanıtlaSilMari lafını duyunca gözlerim doldu küçüklüğümde Üsküpten gelmiş anneannemin arkadaşı Dramalı bir teyzenin çok kullandığı bir kelimeydi eskiye döndüm emeklerinize sağlık sevgiler İzmirden...
YanıtlaSilhahahaha sen çok yaşa bence tarif böyle daha güzel olmuş tatlım ellerine saglık yapanların sizlerede afiyet bal olsun
YanıtlaSildeniz tuzu ile ilgili bilgiyi yazımın altında yorum olarak yazdım tatlım
kocaman sevgiler
nefis görünüyor, çok merak ettim ,farklı ,bildik değil :)
YanıtlaSilneval esas lezzet o çıtır yapraklarda oluyor yanık degıl onlar..anneannem duymasın :))
YanıtlaSilmine bizde cok kullanılır bırde kızancık vardır onuda bılırsın:))
yorum yazan arkadaslar lezzet guzel ama evde nasıl olur bılmıyorum gercı annem bır kere tefflon tavada yapmıstı guzel olmustu deneyebılırsınız..
babaannem yapar çokta güzel olur, yanıda ayran , nasılda canım istedi bak şimdi
YanıtlaSilhiiiy!! çok kötüsünn!! :)))
YanıtlaSilOhhhh afiyet olsun....degisikmis:)))
YanıtlaSilanaa bizim tarifler:)
YanıtlaSilÜffffffffffff
YanıtlaSilMariiiiiii bu nefis görünüyor yapanın ellerine sağlık afiyetler olsun keşke şuradan azıcık tadına bakabilme imkanım olsaydı merak ettim tadını :))
Benimde babam muhacir ama bunu hic yemedim daha once. Cok merak ettim tadini. Anneannenin ellerine saglik.
YanıtlaSilçok ilginç bir yemekmiş bu ya,
YanıtlaSililk efa gördüm
eminim tadıda güzeldir
ellerinize sağlık...
sevgiler.
Allahım o ne güzel bir görüntü..
YanıtlaSilçok güzel afiyet olsun.
YanıtlaSil