16 Eylül 2010 Perşembe

muhacır tarifleri alırmısınız.....

Hazır mübarek ramazan bitmiş bayramı da geçirmişken ...

Bu lezzetleri daha fazla saklamayayım dedim...

Asma Pidesi..

Daha önce duyanlar tadanlar var mı acaba merak ediyorum..

Harika bir lezzet olduğundan şüpheniz olmasın...


Tarif göz kararı bende not almadığım için fotoroman tadında bir tarif olacak...

Bolca taze soğan,nane küçük küçük doğranır..


Yoğurt ve mısır unu ,tuz,yağ ile hamuru elde edilir...



Dalından tazetaze koparılmış üzüm yaprakları kara! tepsiye dizilir...


Harç yaprakların üstüne döşenir...


Üzeri tekrar yapraklar ile kapatılır...


Sonraaa hanayda bir ateş yakılır:))


Alttaki yapraklar kızarınca bir tepsi yardımıyla çevrilip her iki tarafta pişirilir...

ve en sevdiğim bölüm gelir...

Ortası bir güzel açılır..


Ayran makinasında bir güzel köpürmüş...


Yağı alınmış kahvaltıya saklanmış...Ayrannn missss....


Asma pidesinin tam ortasına yerleştirilir..


"Mariii bırak çekmeyi hadi yee artık " sözleri eşliğinde herkes afiyetle bu lezzeti kaşıklar...

Tarif vereceğim 2 lezzet daha var..biri  Kaçamak biri Bulamaç:)))

İsimler nasıl ama :))

şimdilik ben kaçar...

SEVGİLER

21 yorum:

  1. çok değişik gözüküyor yaa...

    YanıtlaSil
  2. muhteşem görünüyor . hele ayran fotograflardakı buram buram sıcaklık ne keyiflidir orda uzaktaki köylerimiz... istanbul bizden çok şey göötürüyor galiba... Ayşe sina yı çok özledik öpüyoruz onu kocaman . tuzla ya yolunuz düşerse ugramadan gecmeyin. sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Harika,müthiş sıcak görüntüler...blogunuza bayıldım.Takipçisi olucam.blogrolldede görünmesini sağlıycam.güzel güzel çok güzel...sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok ilginç bende muhacir geliniyim ama görmedim hiç böyle bir lezzet ellerine yüreğine sağlık yapanların

    YanıtlaSil
  5. yanık yapraklar yenmiyor değil mi ?

    YanıtlaSil
  6. Hic görmedigim,cok degisik tarifler,afiyet olsun!

    YanıtlaSil
  7. Eşim muhacir çok değişik yemekleri var.Buna benzer beyaz unla yapılanı yedim.Üzüm yaprakları çıtır çıtır çok lezzetli oluyor ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. çok değişik ilk defa görüyorum böyle bişey,tadını merak ettim bak şimdi :)

    YanıtlaSil
  9. Mari lafını duyunca gözlerim doldu küçüklüğümde Üsküpten gelmiş anneannemin arkadaşı Dramalı bir teyzenin çok kullandığı bir kelimeydi eskiye döndüm emeklerinize sağlık sevgiler İzmirden...

    YanıtlaSil
  10. hahahaha sen çok yaşa bence tarif böyle daha güzel olmuş tatlım ellerine saglık yapanların sizlerede afiyet bal olsun
    deniz tuzu ile ilgili bilgiyi yazımın altında yorum olarak yazdım tatlım
    kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  11. nefis görünüyor, çok merak ettim ,farklı ,bildik değil :)

    YanıtlaSil
  12. neval esas lezzet o çıtır yapraklarda oluyor yanık degıl onlar..anneannem duymasın :))

    mine bizde cok kullanılır bırde kızancık vardır onuda bılırsın:))

    yorum yazan arkadaslar lezzet guzel ama evde nasıl olur bılmıyorum gercı annem bır kere tefflon tavada yapmıstı guzel olmustu deneyebılırsınız..

    YanıtlaSil
  13. babaannem yapar çokta güzel olur, yanıda ayran , nasılda canım istedi bak şimdi

    YanıtlaSil
  14. hiiiy!! çok kötüsünn!! :)))

    YanıtlaSil
  15. Ohhhh afiyet olsun....degisikmis:)))

    YanıtlaSil
  16. Üffffffffffff
    Mariiiiiii bu nefis görünüyor yapanın ellerine sağlık afiyetler olsun keşke şuradan azıcık tadına bakabilme imkanım olsaydı merak ettim tadını :))

    YanıtlaSil
  17. Benimde babam muhacir ama bunu hic yemedim daha once. Cok merak ettim tadini. Anneannenin ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  18. çok ilginç bir yemekmiş bu ya,
    ilk efa gördüm
    eminim tadıda güzeldir
    ellerinize sağlık...
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Allahım o ne güzel bir görüntü..

    YanıtlaSil

Yorumu SeviYORUM