TRT ekranlarında yayımlanan Süper Dadı programı son zamanlarda ailelerin oldukça fazla gündeminde. Düşünme sandalyesi, ödül-ceza panosu uygulamalarını evinde hayata geçirenler de fazla. Oysa bazı uzmanlara göre kullanılan yöntemlerin hepsi doğru değil, program tartışmaya açılmalı ve yeni bir formatla yayın hayatına devam etmeli.
Haftanın yorgunluğunu atmaya çalıştığınız bir pazar günü, televizyon ekranında oğlunun peşinden terlikle koşturan sinirli bir anne, kardeşinin saçlarını var gücüyle çekip kafasını oradan oraya sürükleyen hırçın bir kardeş ya da çığlıklar içinde zorla banyoya kapatılan ‘yaramaz’ bir çocuk görebilirsiniz. Hatta merak edip bu aile karmaşasını çözmeye çalışırken şaşkınlığınız daha da artabilir. Çünkü 3 yaşındaki bir miniğin çığlıklar içinde omuzlarından bastırılarak sandalyeye oturtulduğunu, bebeklerin dakikalarca ağlatılarak uyutulduğunu, kendinden istenileni yapmayan çocuğa nasıl ceza verildiğini izleyebilirsiniz. Tüm bunlar ve daha fazlası TRT ekranlarında yayımlanan ‘Süper Dadı’ programında yaşanıyor. Ailelerdeki onca keşmekeşi 7 günde ‘kısmen’ çözüme kavuşturan program, birçok anne-babaya cazip gelse de uzmanlara göre kullanılan yöntemler tartışılmalı...
HABERİN DEVAMI İÇİN BURADAN LÜTFEN ...
Süper Dadı, hiper zararlı mı?
haklısınız ya bende çok şaşırıyorum.yemek yemeyen çocukları aç bırakıyorlar..
YanıtlaSilBence okadarda yanlis degil yontemler ornegin yemek yemeyen cocugu ac birakmak bence dogru bir yontem sonra yaptigi hatayi anlamasi icin dusunme sandalyesine gondermekte ki kaldi ki yuksek oranda cocugunu doverek terbiye eden ebeveynlerin yasadigi bir ulkeden bahsediyorsak bu yontemler fazla bile insafli!
YanıtlaSilHiç izlemedim.
YanıtlaSilFakat anlatılanlardan dolayı TRT yönetimine çok sinirliyim.
Devlet kanalının daha güzel, öğretici yapımlar yayınlaması gerek. Reyting çok önemli olmamalı.
Yemek yemeyen çocuğun aç bırakılması nasıl uygulanıyor bilmiyorum, fakat eziyet etmek miniklerin ruhunda nasıl izler bırakır hiç düşünülmez mi? Acıkan her insan yemek yer. Acıkmasına izin vermek lazım. Bu zalimce aç bırakmak demek değil.
3 yaşında çocuğun zorla bir sandalyede 'düşündürülmesi' ne kadar sunni!!! Ne düşünecek...
Ödül-ceza... Bunlar hayvan yetiştirme yöntemleri. Biz insan yetiştirmeye talipsek yolumuz bu olmamalı....
kurallar çok katı tutulmadığı sürece koyulması taraftarıyım bende.. ama öyle minicik bebekleri 30-40 dakika ağlatıp hiç tepki vermeyen kadının anneliğinden de şüphe ederim yani.. yazıktır kuzuma ya..
YanıtlaSilben seviyorum bu kadını denk geldikçe izliyorum hiç hatalıdır diye düşünmemiştim.. ayy gülcan iyiki çocugum yok benimm yoksa çok mu gaddar olurdum acabaa??
YanıtlaSilrusyada yada amerikada nasıl çocuk yetiştirldiğini bilseydiniz eğer süper dadıyı eleştirmezdiniz çocuk yetiştirme konusunda nerdeyse en öndeyiz türkiye olarak ve bence çok faydalı bir program eğer çok ysrsmsz ysds agrasif bi çocuğunuz olsaydı emin olun süper dadıya bile başvururdunuz
YanıtlaSilNe kadar Kopyaci bu yapimcilar ya, buradaki super Nanny'i almislar Tr'e uyarlamislar, Turk televizyonum olmadigi icin haberim yok boyle bir programdan ama buradakini de ara ara izlemistim,tek diyecegim burada Bir cok milletten anne gordum bizim gibi merhametlisi yok o kadar :)
YanıtlaSilFazlaca merhametli balık anne olarak hiç bana göre değil ..:) Bazen suistimal edilsemde onları şımartmak hoşuma gidiyor..
YanıtlaSilAyrıca dadı gidince herşey eskiye dönüyordur diye düşünüyorum..
:))
sevgilinsirin anne yorumun cok hosuma gitti.odul-ceza hayvan yetistirmek icin gecerli bir kural!
YanıtlaSilbana görede değil:))
YanıtlaSilşevkat lazım:)
Annelik iç güdüsel bir şey ya hisettiğin gibi yaşamalısın
YanıtlaSilYani kural olmalı evet ama diretip kurala uydurucam diyede çocuğunda kendinde piskolojisini bozmaya gerek yok bence
ayrıca şirinanneye katılıyorum ödül ceza olmamalı
Yemek yemedi diye oturup aglarim bile belki ama ac birakamam ya :) seyhanin sorusunu degistirip yazmak istiyorum, iyi ki cocugum yok, cok mu arsiz cok mu simarik olurdu yoksa? :)
YanıtlaSilcocuga anladigi dilde yaklasmak lazim. Soylemesi kolay uygulamasi zor denilenilir bu noktada ama, bi cocugun dusunme sandalyesiyle terbiye edilecegine ben de katilmiyorum acikcasi.
bence çocuğa bir alışkanlık vermek ya da yanlış bir alışkanlığı değiştirmek için disiplin ve tutarlı olmak şart! aksi düşünülemez bile... ben en merhametli annelerin türkiye'de olmasına şaşırdım. yaa anneliğin daha evrensel bir şey olduğunu düşünmüştüm :)))
YanıtlaSil